Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Ένα κυνήγι θησαυρού για τους Αθηναίους

Κυνήγι θησαυρού, διοργανώνει την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου -για πρώτη φορά, φέτος- το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών σε συνεργασία με τον δήμο Αθήνας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για...
ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, του οποίου ο σκοπός είναι οι γονείς με τα παιδιά τους και οι δάσκαλοι με τους μαθητές τους να ανακαλύψουν μουσεία της Αθήνας.

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι Αθηναίοι και η διαδικασία είναι πολύ απλή:

Αφετηρία του παιχνιδιού είναι το Σύνταγμα. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν το πρωί την ίδια μέρα, από τις 10:00 μέχρι τις 12:00, στο καφέ «Παναθήναιον», στην πλατεία Συντάγματος, δίπλα στην είσοδο του Μετρό. Σε κάθε διαγωνιζόμενο θα παρέχονται ένας χάρτης, όπου θα αναγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία των πέντε μουσείων και ένας κατάλογος στον οποίο θα απεικονίζεται ένα συγκεκριμένο, ζητούμενο, έκθεμα από κάθε μουσείο.Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού θα υπάρχει και μία ερώτηση, της οποίας η απάντηση θα δίνεται γραπτώς από τον ξεναγό σε ένα καρτελάκι.

Τα μουσεία που θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι είναι τα Βυζαντινό, Κυκλαδικής Τέχνης, Μπενάκη, Νομισματικό και Λαϊκής Τέχνης.

Οι συμμετέχονται στο κυνήγι του θησαυρού πρέπει να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα, τον ξεναγό, να του κάνουν την ερώτηση και να πάρουν μία γραπτή απάντηση. Όταν οι παίκτες συγκεντρώσουν τις απαντήσεις και λάβουν και εκείνη από το τελευταίο μουσείο, το Κυκλαδικής Τέχνης (παραμένει ανοιχτό έως τις 17:00), θα τις παραδώσουν στον ξεναγό, που θα συναντήσουν εκεί. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίσουν δώρα, που θα παραλάβουν είτε επί τόπου (προσφορές από τα μουσεία που συμμετέχουν), είτε θα δηλώσουν συμμετοχή σε δωρεάν ξεναγήσεις, πού θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη της Σωματείου Ξεναγών, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ - ΑΠΕ